Jadłospis

  • >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

      Przypominamy, że opłaty za przedszkole przyjmujemy zawsze do 10-tego dnia każdego miesiąca.

    DOKONUJĄC PRZELEWU PROSIMY PAMIĘTAĆ, ABY W TYTULE WPŁATY WPISAĆ IMIĘ, NAZWISKO I GRUPĘ DO KTÓREJ UCZĘSZCZA DZIECKO!!!

    Konto żywieniowe: 50 2030 0045 1110 0000 0193 0960
    Konto opłata nadprogramowa: 08 2030 0045 1110 0000 0193 0940

    Poniedziałek 21.10.2019r.

    1. Kanapka z masłem(1,7) tuńczykiem(4) i jajkiem(3), pomidor, papryka, kawa inka .(7)
    2. Zupa ziemniaczana, z mięsem drobiowo – wołowym, z warzywami i natką pietruszki (9), owoc.
    3. Sphagetti bolonesse (1,3) z mięsem wieprzowym , ogórek zielony, kompot wiśniowy .

    Wtorek 22.10.2019r.

    1. Twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, bułka pszenna i żytnia z masłem (1,7, dżem , kakao.(1,7)
    2. Zupa gerbura z mięsem drobiowy, z warzywami (7,9) i natką pietruszki, jogurt owocowy (7).
    3. Kotlet schabowy (1,3), ziemniaki z koperkiem ,buraczki , cytrynada własnego wyrobu .

    Środa 23.10.2019r.

    1. Płatki kukurydziane na mleku (7), rogalik maślany z masłem, marchewka do pochrupania (1,7)
    2.Zupa grysikowa (1) , z mięsem drobiowym, z warzywami (1,9) i natką pietruszki, Jabłko pod pierzynką (1,3).
    3. Kurczak w sosie curry (1), ryż , surówka z sałaty, pomidora, ogórka z pestkami dyni w sosie balsamicznym , kompot porzeczkowy .

    Czwartek 24.10.2019r.

    1. Chleb pszenny i dyniowy z masłem (1,7) i polędwica drobiową, bukiet warzyw, herbata z cytryną .
    2. Barszcz ukraiński z mięsem drobiowo – wołowym, z warzywami (1,9,7) i natka pietruszki ,jogurt owocowy. (7)
    3. Pierogi ruskie ze śmietaną (1,3,7), sok pomarańczowo – cytrynowy własnego wyrobu, owoc.

    Piątek 25.10.2019r.

    1.Jajko w majonezie (3), bułka pszenna i żytnia z masłem (1,7), bukiet warzyw, sałata, kawa inka. (7)
    2.Zupa pieczarkowa z zacierkami (1,3,7), z mięsem wieprzowym, z warzywami (9) i natką pietruszki, owoc.
    3. Kotlet rybny z miruny (1,3,4), ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty białej z marchewką i koperkiem , kompot malinowo – truskawkowy .

    28.10.2019r . Poniedziałek

    1. Chleb pszenny i dyniowy z masłem (1,7) , szynka wieprzowa, ser żółty, ser biały(7), dżem, bukiet warzyw (stół szwedzki), kakao.(7)
    2. Zupa ogórkowa z ryżem , mięsem drobiowym, z warzywami (7,9) i natką pietruszki, chrupki kukurydziane, mus truskawkowy.
    3. Placki ziemniaczane z cukinią, ze śmietaną (1,37), kompot malinowo-porzeczkowy

    29.10.2019r. Wtorek

    1. Zacierki na mleku (1,3,7), bułka pszenna i żytnia z masłem i jajkiem (1,3,7) , marchewka do pochrupania.
    2. Zupa krem z selera z grzankami, z mięsem drobiowym, z warzywami (1,7,9) i natka pietruszki, budyń (7)
    3. Gołąbki leniwe w sosie pomidorowym, cytrynada własnego wyrobu..

    30.10.2019r. Środa

    1. Chleb pszenny i orkiszowy z masłem (1,7) i makrelą wędzoną (4), ogórek korniszon, szczypior, kawa inka.(7)
    2. Zupa pomidorowa z makaronem (1,7), z mięsem, z warzywami (9) i natka pietruszki, owoc (7).
    3. Kotlet mielony (1,3,7) wieprzowy, ziemniaki z koperkiem ,buraczki , kompot porzeczkowy.

    31.10.2019r. Czwartek

    1. Kaszka kukurydziana na mleku (7), bułka pszenna i żytnia z masłem i miodem (1,7),
    2. Zupa jarzynowa z mięsem, z warzywami (7,9) i natka pietruszki , jogurt . (7)
    3.Indyk w sosie ziołowym (świeże zioła), kasza jęczmienna , surówka z pory i jabłka (7), sok truskawkowo – cytrynowy własnego wyrobu

    01.11.2019r. Piątek

    JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE