-
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
– Informujemy, że odpłatność za przedszkole pobierana jest tylko drogą elektroniczną na wskazane konta do 10-tego dnia każdego miesiąca.
Informacje na temat wysokości kwot otrzymają Państwo telefonicznie (76)- 726-56-05 wew. 20
Proszę o terminowe regulowanie należności.
DOKONUJĄC PRZELEWU PROSIMY PAMIĘTAĆ, ABY W TYTULE WPŁATY WPISAĆ IMIĘ, NAZWISKO I GRUPĘ DO KTÓREJ UCZĘSZCZA DZIECKO!!!
Konto żywieniowe: 50 2030 0045 1110 0000 0193 0960
Konto opłata nadprogramowa: 08 2030 0045 1110 0000 0193 0940
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
JADŁOSPIS
PONIEDZIAŁEK 18.03.2024
ŚNIADANIE: Parówka z szynki na gorąco, ketchup, chleb pszenny i dyniowy(1a,b,d,e,11) z masłem (7), ser żółty(7), papryka , herbata z cytryną.
ZUPA: Zupa krem z ciecierzycy z grzankami (1a,7,9), z porcją mięsa drobiowego, kaszka manna na gęsto(1a,7) z sosem truskawkowym.
OBIAD Placki ziemniaczane (1a,3) z sosem tzatziki na jogurcie greckim(7), napój pomarańczowo- cytrynowy własnego wyrobu.
WTOREK 19.03.2024
ŚNIADANIE: Chleb pszenny i dyniowy (1a,b,d,e,11) z masłem (7),serkiem almette (7), pomidor, kakao na mleku, (7),herbata malinowa, jabłko.
ZUPA: Zupa pomidorowa z ryżem i warzywami(7,9), batoniki owsiane ze szklanką mleka (1a,b,c,d,e,7).
OBIAD: Pieczeń rzymska w sosie własnym (1a), kasza gryczana, surówka z kapusty pekińskiej (3,10), kompot wiśniowy.
ŚRODA 20.03.2024
ŚNIADANIE: Chleb pszenny i orkiszowy (1a,b,c,d,7) z masłem (7) i wędliną drobiową, kiełki rzodkiewki, ogórek zielony, kawa Inka na mleku(1a,b,7), banan 1/2.
ZUPA: Zupa fasolowa z mięsem, z warzywami (7,9).
OBIAD: Pierogi leniwe z masłem i bułką tartą (1a,3,7), surówka z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym (7), kompot truskawkowo – cytrynowy własnego wyrobu.
CZWARTEK 21.03.2024
ŚNIADANIE: Zacierka na mleku (1a,3,7), bułka pszenna i żytnia (1a,b,d,11) z masłem i pastą jajeczną(7), sałata lodowa, rzodkiewka, herbata z cytryną, jabłko.
ZUPA: Zupa wiosenna (seler, marchewka ,por, pietruszka ,kalafior, brokuł, fasolka szpar., koper) melon.
OBIAD: Tagiatelle z pulpecikami drobiowymi w sosie śmietanowo-ziołowym z pomidorkami koktajlowymi i bazylią(1a,3,7), kompot z owoców leśnych.
PIĄTEK 22.03.2024
ŚNIADANIE: Chleb pszenny i żytni z masłem (1a,b,7) i pasztetem drobiowym własnego wyrobu (7,9), papryka, kakao na mleku (7), herbata żurawinowa, gruszka 1/2
ZUPA: Zupa ogórkowa z mięsem, warzywami i natką pietruszki (7,9), koktajl malinowy na bazie jogurtu naturalnego własnego wyrobu(7).
OBIAD: Paluszki rybne pieczone (1a,3,4), ziemniaki puree z koperkiem (7),
marchewka z groszkiem zasmażana (1a,7) napój pomarańczowy własnego wyrobu.JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE!
Jadłospis sporządził:
Szef kuchni: Agnieszka Młynarska
Kierownik gospodarczy : Maria Klimko-Drozd
ALERGENY:
- Gluten (pszenica, żyto, orkisz, jęczmień, owies)
- Skorupiaki
- Jaja
- Ryby
- Orzeszki ziemne
- Soja
- Mleko
- Orzechy
- Seler
- Gorczyca
- Nasiona sezamu
- Dwutlenek siarki i siarczanu
- Łubin
- Mięczaki
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
NAJWAŻNIEJSZE INFORMACJE DOTYCZĄCE JADŁOSPISU
Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku napoje przygotowywane na miejscu zawierają nie więcej niż 10g cukrów w 250ml produktu gotowego do spożycia
Do potraw używa się przypraw tj.: liść laurowy, bazylia, oregano, zioła prowansalskie, majeranek, papryka, pieprz, przyprawy które mogą zawierać śladowe ilości – glutenu, jaj, soi, selera, gorczycy oraz laktozy
Leave Your Reply
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.