Jadłospis

  • >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

      Przypominamy, że opłaty za przedszkole przyjmujemy zawsze do 10-tego dnia każdego miesiąca.

    DOKONUJĄC PRZELEWU PROSIMY PAMIĘTAĆ, ABY W TYTULE WPŁATY WPISAĆ IMIĘ, NAZWISKO I GRUPĘ DO KTÓREJ UCZĘSZCZA DZIECKO!!!

    Konto żywieniowe: 50 2030 0045 1110 0000 0193 0960
    Konto opłata nadprogramowa: 08 2030 0045 1110 0000 0193 0940

    Poniedziałek 17.06.2019r.

    1. Chleb pszenny i orkiszowy (1) z masłem(7) i pastą rybno(4) – jajeczną (3), pomidor, papryka, kawa inka .(7)
    2. Zupa grysikowa (1,7,9), z mięsem drobiowo – wołowym, z warzywami i natką pietruszki, jogurt.(7)
    3. Sphagetti bolonesse (1) z mięsem wieprzowym , ogórek zielony , kompot wiśniowy .

    Wtorek 18.06.2019r.

    1. Twarożek (7) ze szczypiorkiem i rzodkiewką, bułka pszenna i żytnia z masłem (1,7), kakao .(7)
    2. Zupa gerbura z mięsem drobiowy, z warzywami (9) i natką pietruszki, owoc
    3. Kotlet schabowy (1,3), ziemniaki z koperkiem , buraczki , cytrynada własnego wyrobu .

    Środa 19.06.2019r.

    1. Płatki kukurydziane na mleku (7), rogalik maślany z masłem , marchewkado pochrupania (1,7)
    2.Zupa wiejska, z mięsem drobiowym, z warzywami (1,9)i natką pietruszki, Jabłko pod pierzynką (1,3).
    3. Kurczak w sosie curry (1,7), ryż , marchewka z jabłkiem , kompot malinowy .

    Czwartek 20.06.2019r.
    Piątek 21.06.2019r.

    1.Jajko w majonezie (3), bułka pszenna i żytnia z masłem(1,7), bukiet warzyw, sałata, kawa inka . (7)
    2.Zupa pieczarkowa z zacierkami (1,3,7), z mięsem wieprzowym, z warzywami (9) i natką pietruszki , owoc.
    3. Kotlet rybny z miruny (1,3,4), ziemniaki z koperkiem , surówka z kapusty białej z marchewką i koperkiem , kompot porzeczkowy .

    24.06.2019r . Poniedziałek

    1. Chleb pszenny i dyniowy z masłem (1,7) , szynką wieprzową i serem żółtym , bukiet warzyw, kakao.(7)
    2. Zupa ogórkowa z ryżem , mięsem drobiowym, z warzywami (7,9) i natką pietruszki,
    3. Placki ziemniaczane (1,3) ze śmietaną , (7), kompot malinowy , jabłko.

    25.06.2019r. Wtorek

    1. Zacierki na mleku (1,3,7), bułka pszenna i żytnia z masłem (1,7) i pastą jajeczną (3), marchewka do pochrupania.
    2. Zupa krem z selera z grzankami, z mięsem drobiowym, z warzywami (9) i natka pietruszki , budyń (7)
    3. Gołąbki leniwe w sosie pomidorowym , cytrynada własnego wyrobu , owoc .

    26.06.2019r. Środa

    1. Chleb pszenny i orkiszowy z masłem(1,7) i makrelą wędzoną (4), ogórek korniszon, szczypior, kawa inka .(7)
    2. Zupa pomidorowa z makaronem (1,7), z mięsem, z warzywami (9) i natka pietruszki, owoc (7).
    3. Kotlet mielony (1,3,7) wieprzowy, ziemniaki z koperkiem , mizeria z jogurtem greckim(7) , kompot porzeczkowy .

    27.06.2019r. Czwartek

    1. Ryż na mleku na mleku (7), bułka pszenna i żytnia z masłem i miodem (7),mandarynka .
    2. Zupa jarzynowa z mięsem, z warzywami (9) i natka pietruszki , jogurt . (1,3,7)
    3.Indyk w sosie ziołowym (świeże zioła), kasza jęczmienna , surówka z pory i jabłka (7), sok truskawkowo – cytrynowy własnego wyrobu

    28.06.2019r. Piątek

    1. Chleb pszenny i dyniowy z masłem (1,7) i pasta mięsną wieprzową , bukiet warzyw, herbata z cytryną .
    2. Zupa grochowa z mięsem, z warzywami(9) i natką pietruszki , owoc .
    3. Naleśniki z serem (1,3,7) i marmoladą i polewą jogurtową (7), kompot wiśniowy .

    JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE