Jadłospis

  • Drodzy Rodzice!

    Informujemy, że odpłatność za przedszkole pobierana jest tylko drogą elektroniczną na wskazane konta  do 10-tego dnia każdego miesiąca.

    Informacje na temat wysokości kwot otrzymają Państwo  telefonicznie (76)- 726-56-05   wew. 20

    Proszę  o  terminowe   regulowanie  należności.

    DOKONUJĄC PRZELEWU PROSIMY PAMIĘTAĆ, ABY W TYTULE WPŁATY WPISAĆ IMIĘ, NAZWISKO I GRUPĘ DO KTÓREJ UCZĘSZCZA DZIECKO!!!

     

    Konto żywieniowe: 50 2030 0045 1110 0000 0193 0960

    Konto opłata nadprogramowa: 08 2030 0045 1110 0000 0193 0940

    RODZICE DZIECI 6-LETNICH  (URODZONYCH W 2014R) WNOSZĄ TYLKO OPŁATĘ ZA WYŻYWIENIE.

    Poniedziałek 19.10.2020r.

    1. Chleb mieszany z masłem i makrela w pomidorach, ogórek korniszon, szczypior, kawa.(1,4,7)
    2.Krupnik zabielany z mięsem (1,7), z warzywami i natką pietruszki (9), jogurt (7).
    3. Łazanki z mięsem i kapustą (1,3), kompot porzeczkowy, owoc

    Wtorek 20.10.2020r.

    1. Płatki jęczmienne na mleku (1,7), bułka mieszana z masłem i serem żółtym (1,7), pomidor.
    2. Zupa krem z pory z grzankami (1,7), z mięsem, warzywami i natką pietruszki (9), budyń (7).
    3. Gulasz wp w sosie warzywnym (9), kasza gryczana, sok pomarańczowo – cytrynowy.

    Środa 21.10.2020r.

    1.Makaronik na mleku, bułka mieszana z masłem i miodem (1,3,7), owoc.
    2. Zupa ogórkowa z ziemniakami, z mięsem (1,7,9) natka, jogo belka do picia. (7)
    3.Kotlet pożarski (1,3), ziemniaki z koperkiem (7), sałata lodowa po francusku, kompot porzeczkowy.

    Czwartek 22.10.2020r.

    1.Chleb pszenny i dyniowy z masłem i pastą mięsną własnego wyrobu (1,7), pomidor, rzodkiewka, kakao (7).
    2. Zupa brokułowa (7,), z warzywami (9) i natką pietruszki, jogurt, (7), chrupki kukurydziane.
    3.Sphagetti bolonesse (1,3), ogórek zielony, cytrynada własnego wyrobu.

    Piątek 23.10.2020r.

    1.Jajecznica na masełku (3,7) ze szczypiorkiem, bułka pszenna i żytnia z masłem (1,7), papryka, kawa. (1,7)
    2. Zupa pomidorowa z ryżem (7), mięsem drobiowym, z warzywami (9) i natką pietruszki, owoc.
    3.Kluski na parze (1,3,7) z polewą truskawkową na bazie jogurtu (7), kompot wiśniowy.

    Poniedziałek 26.10.2020r.

    1. Chleb pszenny i orkiszowy z masłem (1,7), i polędwicą z indyka, bukiet warzyw, kakao (7)
    2. Zupa krem shreka z grzankami (1,7) z mięsem, z warzywami i natką pietruszki (9), jogurt owocowy. (7)
    3. Fasolka po bretońsku z mięsem wieprzowym, ziemniaki (7) z koperkiem, ogórek korniszon, kompot cytrynada .

    Wtorek 27.10.2020r.

    1.Chleb pszenny i dyniowy z masłem (1,7), ser żółty (7), wędlina wieprzowa, jajko (3) , pomidor, kawa (1,7)
    2. Rosół z makaronem (1,3), z warzywami i natką pietruszki(9), kisiel porzeczkowy .
    3. Potrawka z kurczaka , ryż , surówka z kapusty czerwonej, kompot wiśniowy .

    Środa 28.10.2020r.

    1. Kiełbaski śląskie na gorąco, chleb pszenny i dyniowy z masłem (1,7), ketchup, ogórek zielony, herbata z cytryną.
    2. Zupa gulaszowa z mięsem wołowym , z warzywami i natką pietruszki(1,9), jogurt pitny.(7)
    3. Makaron z serem i polewą truskawkową (1,3,7), kompot porzeczkowy.

    Czwartek 29.10.2020r.

    1. Zacierka na mleku (1,3,7), bułka pszenna i żytnia z masłem i serem białym (1.7), marchewka do pochrupania.
    2. Zupa solferino , z mięsem wieprzowym, z warzywami (1,7,9) i natką pietruszki, ciasto własnego wypieku. (1,3,7)
    3. Pulpety wieprzowe (1,3) w sosie koperkowym, kasza bul gur, surówka wielowarzywna, sok pomarańczowo – cytrynowy własnego wyrobu.

    Piątek 30.10.2020r.

    1. Chleb pszenny i żytni z masłem (1,7) i pasztetem własnego wyrobu, bukiet warzyw, herbata z cytryną .
    2. Kapuśniak z kiszonej kapusty z mięsem drobiowo – wołowym, z warzywami (9) i natką pietruszki, jogurt (7).
    3. Paluszki rybne (1,4) , ziemniaki z koperkiem (7), sos grecki, kompot wiśniowy

    JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Leave Your Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *