Jadłospis

  • >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

    – Informujemy, że odpłatność za przedszkole pobierana jest tylko drogą elektroniczną na wskazane konta  do 10-tego dnia każdego miesiąca.
    Informacje na temat wysokości kwot otrzymają Państwo  telefonicznie (76)- 726-56-05   wew. 20
    Proszę  o  terminowe   regulowanie  należności.
    DOKONUJĄC PRZELEWU PROSIMY PAMIĘTAĆ, ABY W TYTULE WPŁATY WPISAĆ IMIĘ, NAZWISKO I GRUPĘ DO KTÓREJ UCZĘSZCZA DZIECKO!!!
     
    Konto żywieniowe: 50 2030 0045 1110 0000 0193 0960
    Konto opłata nadprogramowa: 08 2030 0045 1110 0000 0193 0940
     

    >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

                                                                                                                           JADŁOSPIS

     

    PONIEDZIAŁEK  18.03.2024

    ŚNIADANIE: Parówka z szynki na gorąco, ketchup, chleb pszenny i dyniowy(1a,b,d,e,11) z masłem (7),  ser żółty(7), papryka , herbata z cytryną.

    ZUPA: Zupa krem z ciecierzycy  z grzankami (1a,7,9), z porcją mięsa drobiowego, kaszka manna     na gęsto(1a,7) z sosem truskawkowym.

    OBIAD Placki ziemniaczane (1a,3) z sosem tzatziki na jogurcie greckim(7), napój pomarańczowo- cytrynowy własnego wyrobu.

     

    WTOREK   19.03.2024

    ŚNIADANIE: Chleb pszenny i dyniowy (1a,b,d,e,11) z masłem (7),serkiem almette (7), pomidor,          kakao na mleku, (7),herbata malinowa, jabłko.

    ZUPA:  Zupa pomidorowa z ryżem i warzywami(7,9), batoniki owsiane ze szklanką mleka (1a,b,c,d,e,7).

    OBIAD: Pieczeń rzymska  w sosie własnym (1a), kasza gryczana, surówka z kapusty pekińskiej (3,10), kompot wiśniowy.

     

    ŚRODA   20.03.2024

    ŚNIADANIE: Chleb pszenny i orkiszowy (1a,b,c,d,7) z masłem (7) i wędliną drobiową, kiełki rzodkiewki, ogórek zielony, kawa Inka na mleku(1a,b,7), banan 1/2.

    ZUPA: Zupa fasolowa z mięsem, z warzywami (7,9).

    OBIAD: Pierogi leniwe z masłem i bułką tartą (1a,3,7), surówka z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym (7), kompot truskawkowo – cytrynowy własnego wyrobu.

     

    CZWARTEK   21.03.2024

    ŚNIADANIE: Zacierka na mleku (1a,3,7), bułka pszenna i żytnia (1a,b,d,11) z masłem i pastą  jajeczną(7),            sałata lodowa, rzodkiewka, herbata z cytryną, jabłko.

    ZUPA: Zupa wiosenna (seler, marchewka ,por, pietruszka ,kalafior, brokuł, fasolka szpar., koper) melon.

    OBIAD: Tagiatelle z pulpecikami drobiowymi w sosie śmietanowo-ziołowym z pomidorkami         koktajlowymi  i bazylią(1a,3,7),  kompot  z  owoców leśnych.

     

    PIĄTEK   22.03.2024

    ŚNIADANIE: Chleb pszenny i żytni z masłem (1a,b,7) i pasztetem drobiowym  własnego wyrobu (7,9), papryka,  kakao na mleku (7), herbata żurawinowa, gruszka 1/2

    ZUPA: Zupa ogórkowa z mięsem, warzywami i natką pietruszki (7,9), koktajl malinowy  na bazie   jogurtu naturalnego własnego wyrobu(7).

    OBIAD: Paluszki rybne pieczone (1a,3,4), ziemniaki puree z koperkiem (7),
    marchewka z groszkiem zasmażana (1a,7) napój  pomarańczowy własnego wyrobu.

     

                                                                                                            JADŁOSPIS  MOŻE  ULEC  ZMIANIE!

    Jadłospis sporządził:

    Szef kuchni: Agnieszka Młynarska

    Kierownik gospodarczy :  Maria Klimko-Drozd

     

    ALERGENY:

    1. Gluten (pszenica, żyto, orkisz, jęczmień, owies)
    2. Skorupiaki
    3. Jaja
    4. Ryby
    5. Orzeszki ziemne
    6. Soja
    7. Mleko
    8. Orzechy
    9. Seler
    10. Gorczyca
    11. Nasiona sezamu
    12. Dwutlenek siarki i siarczanu
    13. Łubin
    14. Mięczaki

    >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

    NAJWAŻNIEJSZE INFORMACJE DOTYCZĄCE JADŁOSPISU

     

    Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku napoje przygotowywane na miejscu zawierają nie więcej niż 10g cukrów w 250ml produktu gotowego do spożycia

     

    Do potraw używa się przypraw tj.: liść laurowy, bazylia, oregano, zioła prowansalskie, majeranek, papryka, pieprz, przyprawy które mogą zawierać śladowe ilości – glutenu, jaj, soi, selera, gorczycy oraz laktozy

     

     

     

    Dziewczyna Szef Kuchni Trzyma Tacę Na Gorące Potrawy I Znak Ok Na Ręku  Ilustracja Wektorowa Na Białym Tle - Stockowe grafiki wektorowe i więcej  obrazów Kucharz - iStock

     

             

                                                                                                                       JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Leave Your Reply