Jadłospis

  • Drodzy Rodzice!

    Odpłatność za przedszkole przyjmowana jest tylko drogą elektroniczną na konta przedszkola – znajdujące się poniżej..

    Informacje na temat wysokości kwot otrzymają Państwo telefonicznie (076 726 56 05 w 20 – kierownik gospodarczy) od 02.04.2020 od godziny 12:00 do 14:30 a w dniach  03 – 10. 04.2020r w godzinach 08:00-14:30

    >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

    P I L N E

    W DNIACH 12-10.04.2020 ZAWIESZENIE ZAJĘĆ W PRZEDSZKOLU

    SZCZEGÓŁY  W A K T U A L N O  Ś C I A C H

    >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

    Zgodnie z Zarządzeniem nr 33/2020  Prezydenta Miasta Głogowa z dnia 18 marca 2020r rekrutacja dzieci na rok szkolny 2020/2021  przedłużona jest do 10 kwietnia 2020.

     Jest to możliwe  wchodząc w zakładkę REKRUTACJA na naszej stronie internetowej. Proszę zapoznać się z zasadami rekrutacji co do dalszego postępowania po wypełnieniu formularza na stronie internetowej.

    Aby potwierdzić /złożony przez stronę internetową przedszkola/ wniosek należy go wydrukować, podpisać, zeskanować lub sfotografować (wszystkie strony) i przesłać na adres e-mail: bajka@przedszkole19.glogow.pl

    Tylko potwierdzone w ten sposób wnioski wezmą udział w rekrutacji!

    Nie ma możliwości składania wniosków w formie papierowej! TYLKO PRZEZ STRONĘ INTERNETOWĄ PRZEDSZKOLA ——-REKRUTACJA ——-

    Zapraszamy również rodziców dzieci urodzonych pomiędzy 01.01. a 01.03. 2018r do zapisania  do naszego Przedszkola na rok szkolny 2020/2021

    //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

    Dyżury przedszkoli w miesiącach wakacyjnych 2020r

    Lipiec: PP-1, PP-2, PP-6

    Sierpień: PP- 3, PP-19, PP-15

    >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

    Od 02 do 10.04. 2020r Trwają zapisy dzieci do naszego przedszkola na rok szkolny 2020/2021- serdecznie zapraszamy!!!

    >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

      Przypominamy, że opłaty za przedszkole przyjmujemy zawsze do 10-tego dnia każdego miesiąca.

    DOKONUJĄC PRZELEWU PROSIMY PAMIĘTAĆ, ABY W TYTULE WPŁATY WPISAĆ IMIĘ, NAZWISKO I GRUPĘ DO KTÓREJ UCZĘSZCZA DZIECKO!!!

    Konto żywieniowe: 50 2030 0045 1110 0000 0193 0960
    Konto opłata nadprogramowa: 08 2030 0045 1110 0000 0193 0940

    Poniedziałek 02.03.2020r.

    1. Makaronik na mleku (1,7), bułka pszenna i żytnia z masłem i serem żółtym (1,7), pomidor.
    2. Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą, (3) z mięsem drobiowym, z warzywami (9) i natką pietruszki, rogal z marmoladą własnego wypieku (1,3,7)
    3. Mięso wieprzowe w kapuście, ziemniaki z koperkiem, kompot wiśniowy .

    Wtorek 03.03.2020r.

    1. Chleb mieszany (1) z masłem (7) i pasztetem wieprzowym własnego wyrobu, ogórek korniszon, kakao (7),
    2. Rosół z makaronem (1,3,9), mięsem i natką pietruszki, deser mleczny. (7)
    3. Potrawka z kurczaka, ryż , surówka z marchewki i jabłka (7), sok pomarańczowo – cytrynowy.

    Środa 04.03.2020r.

    1. Parówki wieprzowe z szynki na gorąco, chleb pszenny i dyniowy z masłem i serem żółtym (1,7), ogórek, herbata z cytryną (1,7)
    2. Krupnik zabielany (7) z mięsem wieprzowym, z warzywami (9) i natką pietruszki , jogurt (7)
    3. Kluski śląskie(1,3) w sosie myśliwskim, surówka z selera i jabłka (7), kompot truskawkowo – cytrynowy.

    Czwartek 05.03.2020r.

    1. Płatki owsiane na mleku (7), bułka pszenna i żytnia z masłem i pastą serowo- jajeczną (1,3,7), papryka.
    2. Zupa krem z dyni z grzankami, mięsem (7) , z warzywami (9) i natką pietruszki owoc. (7)
    3.kotlet paryski w płatkach migdałowo – kukurydzianych (1,3), ziemniaki z koperkiem (7) pomidor z jogurtem greckim (7), cytrynada własnego wyrobu .

    Piątek 06.03.2020r.

    1.Chleb mieszany z masłem i makrelą wędzoną (1,4,7), ogórek kiszony, szczypior, kawa (7)
    2. Zupa kalafiorowa (7), z mięsem drobiowym, z warzywami (9) i natką pietruszki. (9) kisiel z jabłkiem.
    3. Makaron z serem i polewą truskawkową (1,3,7) , kompot porzeczkowy .

    09.03.2020r . Poniedziałek

    1. Chleb pszenny i dyniowy z masłem (1,7) , kiełbasą dębową i serem żółtym (7), bukiet warzyw, kakao.(7.)
    2. Zupa fasolowa z mięsem drobiowym, z warzywami (9) i natką pietruszki, owoc
    3. Racuchy z jabłkami (1,3,7) i polewą jogurtową (7), kompot malinowy .

    10.03.2020r. Wtorek

    1. Płatki kukurydziane na mleku (7), rogalik maślany z masłem (1,7) ,owoc
    2. Zupa ogonowa z mięsem drobiowo – wołowym ,makaronikiem ryżowym z warzywami i natka pietruszki (1,3,7,9), jogurt owocowy (7)
    3. Zapiekanka makaronowa w sosie czosnkowym(1,3,7) z mięsem drobiowym, kalafiorem, brokułem i serem żółtym (7) , cytrynada własnego wyrobu.

    11.03.2020r. Środa

    1. Chleb pszenny i orkiszowy z masłem i pastą rybno – jajeczną (1,3,4), ogórek kiszony, szczypior, kawa inka. (1,7)
    2. Zupa koperkowa z zacierkami (1,3,7), mięsem drobiowo – wołowym, z warzywami (9) i natką pietruszki, sałatka owocowa z jogurtem. (7)
    3. Nugetssy drobiowe w sezamie(1,7,11, ziemniaki z koperkiem, surówka z marchewki z wiórkami kokosowymi, czosnkiem i jogurtem naturalnym(7), kompot porzeczkowy.

    12.03.2020r. Czwartek

    1. Stół szwedzki (Twarożek ze szczypiorkiem (7), wędlina drobiowa, ser żółty (7), bukiet warzyw, chleb pszenny i dyniowy z masłem (1,7) kakao.(7)
    2. Barszcz ukraiński z mięsem drobiowym, z warzywami (7,9) i natką pietruszki owoc.
    3.Kopytka z sosem mięsno-pieczarkowym, brokuł z wody (1,3,7) sok truskawkowo – cytrynowy.

    13.03.2020r. Piątek

    1.Kaszka manna na mleku (1,7), bułka pszenna i żytnia z masłem (7) i miodem, owoc.
    2.Zupa krem z pomidorów z grzankami, (1,7) z mięsem wieprzowym, z warzywami (9) i natka pietruszki, jogurt (7).
    3. Kotlet rybny z miruny (1,3,4), ziemniaki z koperkiem (7), surówka z kapusty kiszonej z marchewka, kompot wiśniowy.

    JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE