Jadłospis

  • PILNE

    Zapisy na przyszły rok szkolny – 2020-2021 dzieci uczęszczających już do przedszkola będą tylko w dniach  od 14-21.02.2020r

    Po więcej informacji zapraszam do Aktualności

    >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

    Dyżury przedszkoli w miesiącach wakacyjnych 2020r

    Lipiec: PP-1, PP-2, PP-6

    Sierpień: PP- 3, PP-19, PP-15

    >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

      Przypominamy, że opłaty za przedszkole przyjmujemy zawsze do 10-tego dnia każdego miesiąca.

    DOKONUJĄC PRZELEWU PROSIMY PAMIĘTAĆ, ABY W TYTULE WPŁATY WPISAĆ IMIĘ, NAZWISKO I GRUPĘ DO KTÓREJ UCZĘSZCZA DZIECKO!!!

    Konto żywieniowe: 50 2030 0045 1110 0000 0193 0960
    Konto opłata nadprogramowa: 08 2030 0045 1110 0000 0193 0940

    Poniedziałek 17.02.2020r.

    1. Kanapka z masłem(1,7) tuńczykiem(4) i jajkiem(3), pomidor, papryka, herbata z cytryną.
    2. Zupa ziemniaczana, z mięsem drobiowo – wołowym, z warzywami i natką pietruszki (9), owoc.
    3. Sphagetti bolonesse (1,3) z mięsem wieprzowym , ogórek zielony, kompot wiśniowy .

    Wtorek 18.02.2020r.

    1. Twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, bułka pszenna i żytnia z masłem (1,7, dżem , kakao.(1,7)
    2. Zupa gerbura z mięsem drobiowy, z warzywami (7,9) i natką pietruszki, jogurt owocowy (7).
    3. Racuchy z jabłkami i polewą jogurtową, kompot porzeczkowy.

    Środa 19.02.2020r.

    1. Chleb pszenny i dyniowy z masłem (1,7) i polędwica drobiową, bukiet warzyw, herbata z cytryną .
    2. Barszcz czerwony z jajkiem, mięsem drobiowo – wołowym, z warzywami (1,9,7) i natka pietruszki ,jogurt owocowy. (7)
    3. Pierogi ruskie ze śmietaną (1,3,7), sok pomarańczowo – cytrynowy własnego wyrobu, owoc

    Czwartek 20.02.2020r.

    1. Płatki kukurydziane na mleku, rogal maślany z masłem, marchewka do pochrupania.
    2. Zupa grysikowa z mięsem, natka, pączek.
    3. Kurczak w sosie curry, ryz, surówka z sałaty, pomidora i ogórka z pestkami dyni w sosie balsamicznym, kompot wiśniowy.

    Piątek 21.02.2020r.

    1.Jajko w majonezie (3), bułka pszenna i żytnia z masłem (1,7), bukiet warzyw, sałata, kawa inka. (7)
    2.Zupa pieczarkowa z zacierkami (1,3,7), z mięsem wieprzowym, z warzywami (9) i natką pietruszki, owoc.
    3. Kotlet rybny z miruny (1,3,4), ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty kiszonej z marchewką i koperkiem , kompot malinowo – truskawkowy .

    24.02.2020r . Poniedziałek

    1. Chleb pszenny i dyniowy z masłem (1,7) , szynka wieprzowa, ser żółty, ser biały(7), dżem, bukiet warzyw (stół szwedzki), kakao.(7)
    2. Zupa ogórkowa z ryżem , mięsem drobiowym, z warzywami (7,9) i natką pietruszki, chrupki kukurydziane, mus truskawkowy.
    3. Placki ziemniaczane z cukinią, ze śmietaną (1,37), kompot malinowo-porzeczkowy.

    25.02.2020r. Wtorek

    1. Zacierki na mleku (1,3,7), bułka pszenna i żytnia z masłem i jajkiem (1,3,7) , marchewka do pochrupania.
    2. Zupa krem z selera z grzankami, z mięsem drobiowym, z warzywami (1,7,9) i natka pietruszki, budyń (7)
    3. Gołąbki leniwe w sosie pomidorowym, cytrynada własnego wyrobu.

    26.02.2020r. Środa

    1. Chleb pszenny i orkiszowy z masłem (1,7) i makrelą w pomidorach (4), ogórek korniszon, szczypior, kawa inka.(7)
    2. Zupa pomidorowa z makaronem (1,7), z mięsem, z warzywami (9) i natka pietruszki, owoc (7).
    3. Kotlet mielony (1,3,7) wieprzowy, ziemniaki z koperkiem ,buraczki , kompot porzeczkowy.

    27.02.2020r. Czwartek

    1. Kaszka kukurydziana na mleku (7), bułka pszenna i żytnia z masłem i miodem (1,7),
    2. Zupa jarzynowa z mięsem, z warzywami (7,9) i natka pietruszki , jogurt . (7)
    3.Indyk w sosie ziołowym (świeże zioła), kasza jęczmienna , surówka z pory i jabłka (7), sok truskawkowo – cytrynowy własnego wyrobu

    28.02.2020r. Piątek

    1. Chleb pszenny i dyniowy z masłem (1,7) i pasta mięsną wieprzową, bukiet warzyw, herbata z cytryną.
    2. Zupa grochowa z mięsem, z warzywami(200ml) (9) i natką pietruszki , owoc .
    3. Naleśniki z serkiem waniliowym, (1,3,7) i marmoladą i polewą jogurtową (7), kompot wiśniowy.

    JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE