Jadłospis

  •  

    UWAGA Rodzice!

    Opłaty  za  pobyt dziecka w m-cu VI.2017 r.  prosimy przelewać na  konto  przedszkola   08 2030 0045 1110 0000 0193 0940

     ( z dopiskiem  imię, nazwisko i grupa dziecka)  Do dnia 10.07.2017r. 

    Drodzy Rodzice!
    Przypominamy, że opłaty za przedszkole dokonujemy zawsze do 10-tego dnia każdego miesiąca.

    DOKONUJĄC PRZELEWU PROSIMY PAMIĘTAĆ, ABY W TYTULE WPŁATY WPISAĆ IMIĘ, NAZWISKO I GRUPĘ DZIECKA!!!

    Konto żywieniowe: 50 2030 0045 1110 0000 0193 0960
    Konto opłata nadprogramowa: 08 2030 0045 1110 0000 0193 0940

    Poniedziałek 21.08.2017r.

    1. Chleb pszenny i orkiszowy z masłem i wędliną wieprzową, bukiet warzyw, kawa inka.(1,7.)
    2.Zupa krem pieczarkowy z grzankami, z mięsem drobiowym, z warzywami i natką pietruszki (1,7,9)
    3. Łazanki z kapusta i mięsem wieprzowym, kompot porzeczkowy, banan (1)

    Wtorek 22.08.2017r.

    1. Kaszka manna na mleku, bułka pszenna i żytnia z masłem i miodem, gruszka.(1,7)
    2.Zupa ogórkowa z mięsem wieprzowym, z warzywami i natką pietruszki, jogobelka do picia.(1,7,9)
    3 Pałki z kurczaka, ziemniaki z koperkiem, sałata lodowa po francusku, sok pomarańczowo – cytrynowy własnego wyrobu.(1,3)

    Środa 23.08.2017r.

    1.Płatki jęczmienne na mleku, bułka pszenna i żytnia z masłem i serem żółtym, ogórek. (1,7)
    2. Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą wieprzową, z warzywami i natką pietruszki, owoc. (1,3,7,9)
    3.Pierogi leniwe z masłem i bułką tartą, surówka z marchewki i jabłka, kompot wiśniowy. 1,3,7)

    Czwartek 24.08.2017r.

    1.Chleb pszenny i dyniowy z masłem i pasztetem drobiowo – wieprzowym własnego wyrobu, bukiet warzyw, herbata z cytryną. (1)
    2. Zupa brokułowa z mięsem drobiowo – wołowym, z warzywami i natką pietruszki, budyń śmietankowy. (1,7,9)
    3.Gulasz wieprzowy w sosie warzywnym, kasza gryczana, kompot malinowy. (1,9)

    Piątek 25.08.2017r.

    1.Jajecznica na masełku ze szczypiorkiem, bułka pszenna i żytnia z masłem, papryka, kawa inka. (1,3,7)
    2. Zupa pomidorowa z ryżem (1), mięsem drobiowym, z warzywami (7,9) i natką pietruszki,
    3.Kluski na parze z polewą truskawkową, cytrynada własnego wyrobu.

    28.08.2017r. Poniedziałek

    1. Płatki owsiane na mleku, (7) bułka pszenna i żytnia (1) z masłem(7), i wędliną drobiową, bukiet warzyw.
    2. Zupa Stasi z mięsem drobiowym(1,9), z warzywami i natką pietruszki, jogurt owocowy. (7)
    3. Fasolka po bretońsku z mięsem wieprzowym, ziemniaki z koperkiem, cytrynada własnego wyrobu.(1)

    29.08.2017r. Wtorek

    1.Chleb pszenny i orkiszowy z masłem(1,7) i makrelą wędzoną(4), ogórek kiszony, szczypior, kawa
    2. Rosół z makaronem, z warzywami i natką pietruszki(1,9), jabłko pod pierzynką (1,3)
    3. Potrawka z kurczaka, ryż, surówka z kapusty czerwonej, kompot wiśniowy. (1,3)

    30.08.2017r. Środa

    1. Kiełbaski śląskie na gorąco, chleb pszenny i dyniowy z masłem(1,7), ketchup, ogórek, herbata z cytryną. (1,7)
    2. Zupa gulaszowa z mięsem wołowym, z warzywami i natką pietruszki(1,9), jogurt pitny.(7)
    3. Makaron z serem i polewą truskawkową, kompot porzeczkowy.

    31.08.2017r. Czwartek

    1. Zacierka na mleku(1,3,7), bułka pszenna i żytnia z masłem(1,7) i miodem, owoc.
    2. Zupa solferino, z mięsem wieprzowym, z warzywami(1,7,9) i natką pietruszki,.
    3. Pulpety wieprzowe(1,3) w sosie koperkowym, ziemniaki z koperkiem, brokuł z wody, sok pomarańczowo – cytrynowy własnego wyrobu.

    01.09.2017r piątek

    1. Chleb pszenny i żytni z masłem(1,7) i pastą mięsną wieprzową, bukiet warzyw, kakao Puchatek.(1,7)
    2. Kapuśniak z kiszonej kapusty z mięsem drobiowo – wołowym, z warzywami (9) i natką pietruszki, chrupki kukurydziane
    3. Paluszki rybne, ziemniaki z koperkiem, surówka wielowarzywna, cytrynada własnego wyrobu (1,4,7)

    JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE