Jadłospis

  • >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

      Przypominamy, że opłaty za przedszkole przyjmujemy zawsze do 10-tego dnia każdego miesiąca.

    DOKONUJĄC PRZELEWU PROSIMY PAMIĘTAĆ, ABY W TYTULE WPŁATY WPISAĆ IMIĘ, NAZWISKO I GRUPĘ DO KTÓREJ UCZĘSZCZA DZIECKO!!!

    Konto żywieniowe: 50 2030 0045 1110 0000 0193 0960
    Konto opłata nadprogramowa: 08 2030 0045 1110 0000 0193 0940

    Poniedziałek 03.06.2019r.

    1. Chleb pszenny i orkiszowy z masłem (1,7) i makrelą w pomidorach (4), ogórek kiszony, kawa inka (7)
    2.Krupnik zabielany z mięsem drobiowym, z warzywami i natką pietruszki, jogurt. (1,7,9)
    3. Łazanki z kapustą i mięsem wieprzowym, kompot porzeczkowy, owoc (1)

    Wtorek 04.06.2019r.

    1. Płatki jęczmienne na mleku (7), bułka pszenna i żytnia z masłem i serem żółtym (7), pomidor.
    2. Zupa krem z pory z mięsem, z warzywami (7,9) i natką pietruszki, jogurt (7).
    3.Gulasz wieprzowy w sosie warzywnym (1,9), kasza gryczana, sok pomarańczowo – cytrynowy.

    Środa 05.06.2019r.

    1.Kaszka kukurydziana na mleku, bułka mieszana z masłem i miodem, owoc.
    2. kapuśniak z młodej kapustki, natka, jogo belka do picia. (7,9)
    3.Kotlet pożarski (1,3), ziemniaki z koperkiem, sałata lodowa po francusku (7), kompot malinowy.

    Czwartek 06.06.2019r.

    1.Chleb pszenny i dyniowy z masłem(1,7) i pastą mięsną własnego wyrobu, pomidor, rzodkiewka, herbata z cytryną.
    2. Zupa brokułowa (1,3,7,9), z warzywami i natką pietruszki, jogurt. (1,7,9)
    3.Sphagetti bolonesse (1,7), ogórek zielony, cytrynada własnego wyrobu.

    Piątek 07.06.2019r.

    1.Jajecznica na masełku (3,7) ze szczypiorkiem, bułka pszenna i żytnia z masłem, papryka, kawa inka. (7)
    2. Zupa pomidorowa z ryżem, (1), mięsem drobiowym, z warzywami (7,9) i natką pietruszki, owoc.
    3.Paluszki rybne, ziemniaki z koperkiem, sos grecki, kompot wiśniowy.

    10.06.2019r . Poniedziałek

    1. Chleb pszenny i orkiszowy (50gr)(1) z masłem(10gr)(7), i polędwicą z indyka (20gr), bukiet warzyw, kakao (200ml) (7)
    2. Zupa krem shreka z grzankami (200 ml), z mięsem, z warzywami i natką pietruszki (9), jogurt owocowy.(80-120ml) (7) (suchy prowiant gr VII)
    3. Fasolka po bretońsku(70gr) z mięsem wieprzowym, ziemniaki (60gr) z koperkiem, ogórek korniszon, kompot cytrynada (200ml).

    11.06.2019r. Wtorek

    1.Chleb pszenny i dyniowy (50gr) z masłem (10gr)(1,7) i serem żółtym (20gr)(4), pomidor, kawa (200ml)
    2. Rosół z makaronem (200ml), z warzywami i natką pietruszki(1,9), kisiel z jabłkiem (150ml). (1,3)
    3. Potrawka z kurczaka (70gr), ryż (70gr), surówka z kapusty czerwonej (50gr), kompot wiśniowy (200ml). (1,3)

    12.06.2019r. Środa

    1. Kiełbaski śląskie na gorąco, chleb pszenny i dyniowy(50gr) z masłem (10gr)(1,7), ketchup, ogórek zielony, herbata z cytryną (200ml). (1,7)
    2. Zupa gulaszowa z mięsem wołowym (200ml), z warzywami i natką pietruszki(1,9), jogurt pitny(80ml).(7)
    3. Makaron z serem i polewą truskawkową, kompot porzeczkowy (200ml).

    13.06.2019r. Czwartek

    1. Zacierka na mleku (200ml)(1,3,7), bułka pszenna i żytnia(50gr) z masłem(7gr)(1,7) i serem białym, marchewka do pochrupania.
    2. Zupa Solferino , z mięsem wieprzowym, z warzywami (200ml)(1,7,9) i natką pietruszki, ciasto własnego wypieku. (1,3,7)
    3. Pulpety wieprzowe (70gr)(1,3) w sosie koperkowym, ziemniaki z koperkiem (60gr), surówka wielowarzywna (40gr), kompot sok pomarańczowo – cytrynowy własnego wyrobu.

    14.06.2019r. Piątek

    1. Chleb pszenny i żytni(50gr) z masłem (7gr)(1,7) i pasztetem własnego wyrobu, bukiet warzyw, kakao (200ml).(1,7)
    2.Piknik rodzinny
    3. Kapuśniak z kiszonej kapusty z mięsem drobiowo – wołowym, z warzywami(200ml) (9) i natką pietruszki, jogurt (7).

    JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE