Jadłospis

  •  

    UWAGA Rodzice!

    Bardzo proszę o czytanie Aktualności

    Drodzy Rodzice!
    W związku ze wzrostem cen produktów żywnościowych , kalkulacją kosztów żywienia dzieci w przedszkolu, zawieraniem umów na rok 2018 z dostawcami tych produktów – działając zgodnie z §5, ust 1 zawartej z Państwem Umowy na usługi przedszkola oraz § 11 ust. 11 Statutu Przedszkola – informuję, że od dnia 01.01.2018r stawka żywieniowa dla dziecka za dzień pobytu w przedszkolu będzie wynosiła 6,00 złotych.
    Bardzo proszę o zgłoszenie się do przedszkola po 15 grudnia 2018r i podpisanie Aneksów do Umów.
                                                                 Alicja Zarzycka – dyrektor Przedszkola

    Przypominamy, że opłaty za przedszkole dokonujemy zawsze do 10-tego dnia każdego miesiąca.

    DOKONUJĄC PRZELEWU PROSIMY PAMIĘTAĆ, ABY W TYTULE WPŁATY WPISAĆ IMIĘ, NAZWISKO I GRUPĘ DZIECKA!!!

    Konto żywieniowe: 50 2030 0045 1110 0000 0193 0960
    Konto opłata nadprogramowa: 08 2030 0045 1110 0000 0193 0940

    Poniedziałek 11.12.2017r.

    1. Makaronik na mleku (1,7), bułka pszenna i żytnia z masłem i serem żółtym (1,7), pomidor.
    2. Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą, (3) z mięsem drobiowym, z warzywami (9) i natką pietruszki, owoc. (7)
    3. Mięso wieprzowe w kapuście, ziemniaki z koperkiem, kompot wiśniowy.

    Wtorek 12.12.2017r.

    1. Chleb mieszany (1) z masłem (7) i pasztetem drobiowo – wieprzowym, bukiet warzyw, kawa inka (7),
    2. Rosół z makaronem (1,9), mięsem i natką pietruszki, kisiel z jabłkiem. (7)
    3. Potrawka z kurczaka, ryż, surówka z marchewki i jabłka, sok pomarańczowo – cytrynowy.

    Środa 13.12.2017r.

    1. Parówki wieprzowe z szynki na gorąco, ketchup, chleb pszenny i dyniowy z masłem i serem żółtym (1,7), ogórek, herbata z cytryną. (1,7)
    2. Krupnik zabielany (7) z mięsem wieprzowym, z warzywami (9) i natką pietruszki, jogurt. (7)
    3. Kluski śląskie(1,3) w sosie myśliwskim, surówka z selera i jabłka (7), kompot truskawkowo – cytrynowy.

    Czwartek 14.12.2017r.

    1. Płatki owsiane na mleku (7), bułka pszenna i żytnia z masłem i pastą serowo- jajeczną (1,7), papryka. (1,7)
    2. Zupa ryżowa z mięsem drobiowym, z warzywami i natką pietruszki, owoc . (7,9)
    3.kotlet drobiowy po parysku (1,3), ziemniaki z koperkiem, pomidor ze śmietaną (7), kompot malinowy.

    Piątek 15.12.2017r.

    1.Chleb mieszany z masłem i pastą z makreli w pomidorach, (1,4,7), bukiet warzyw, kakao Puchatek. (7)
    2. Zupa kalafiorowa (7), z mięsem drobiowym, z warzywami (9) i natką pietruszki. (1,9)
    3. Makaron z serem i polewą truskawkową (1,7), , kompot porzeczkowy.

    18.12.2017r. Poniedziałek

    1. Chleb pszenny i dyniowy z masłem (1,7) , wędliną wieprzową i serem żółtym (7), bukiet warzyw, kakao Puchatek.(7.)
    2. Zupa fasolowa z mięsem drobiowym, z warzywami (9) i natką pietruszki, owoc (7)
    3. Racuchy z jabłkami (1,3,7) i polewą jogurtową (7), kompot malinowy.

    19.12.2017r. Wtorek

    1. Płatki kukurydziane na mleku (7), rogalik maślany z masłem, owoc(1,7)
    2. Zupa ogonowa z mięsem drobiowo – wołowym, makaronikiem ryżowym z warzywami (9) i natka pietruszki, jogo belka do picia. (7)
    3. Zapiekanka makaronowa w sosie czosnkowym(1,7) z mięsem drobiowym, kalafiorem, brokułem i serem żółtym (7) , cytrynada własnego wyrobu.

    20.12.2017r. Środa

    1. Chleb pszenny i orkiszowy z masłem (1,7) i pastą rybno – jajeczną (3,4), ogórek kiszony, szczypior, kawa inka. (7)
    2. Zupa koperkowa z zacierkami (1,3,7), mięsem drobiowo – wołowym, z warzywami (9) i natką pietruszki, sałatka owocowa z jogurtem. (7)
    3. Pałki z kurczaka, ziemniaki z koperkiem, mizeria (7), kompot porzeczkowy.

    21.12.2017r. Czwartek

    1. Twarożek ze szczypiorkiem (7) i rzodkiewką, bułka pszenna i żytnia z masłem (1,7), kakao Puchatek.(7)
    2. Barszcz czerwony z jajkiem(3,7) z mięsem drobiowym, z warzywami (9) i natką pietruszki,
    3.Gulasz wieprzowy, kopytka (1,3),surówka z selera i jabłka (7,9) sok pomarańczowo – cytrynowy.

    22.12.2017r piątek

    1.Kaszka manna na mleku (7), bułka pszenna i żytnia z masłem (1,7) i dżemem, owoc.
    2.Zupa Stasi (1) z mięsem wieprzowym, z warzywami (9) i natka pietruszki.
    3.Kotlet rybny z miruny (1,3,4), ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty kiszonej i marchewki, kompot wiśniowy.

    JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE