Jadłospis

  •  

    UWAGA Rodzice!

    Bardzo proszę o czytanie Aktualności

    Drodzy Rodzice!
    Przypominamy, że opłaty za przedszkole dokonujemy zawsze do 10-tego dnia każdego miesiąca.

    DOKONUJĄC PRZELEWU PROSIMY PAMIĘTAĆ, ABY W TYTULE WPŁATY WPISAĆ IMIĘ, NAZWISKO I GRUPĘ DZIECKA!!!

    Konto żywieniowe: 50 2030 0045 1110 0000 0193 0960
    Konto opłata nadprogramowa: 08 2030 0045 1110 0000 0193 0940

    Poniedziałek 16.10.2017r.

    1. Chleb pszenny i orkiszowy(1) z masłem i pastą rybno – jajeczną (3,4,7), bukiet warzyw, kawa inka.(7)
    2. Zupa krem z selera z grzankami (1,9), z mięsem drobiowo – wołowym, z warzywami i natką pietruszki.(7,9)
    3. Sphagetti bolonesse(1) z mięsem wieprzowym, ogórek zielony, kompot wiśniowy.

    Wtorek 17.10.2017r.

    1. Twarożek (7) ze szczypiorkiem i rzodkiewką, bułka pszenna i żytnia z masłem (1,7), kakao Puchatek.(7)
    2. Zupa gerbura z mięsem drobiowym, z warzywami (9) i natką pietruszki, ciasto własnego wypieku. (1,3)
    3. Kotlet schabowy, ziemniaki z koperkiem, buraczki, cytrynada własnego wyrobu.

    Środa 18.10.2017r.

    1. Płatki kukurydziane na mleku (7), bułka pszenna i żytnia z masłem i miodem, jabłko. (1,7)
    2.Zupa jarzynowa, z mięsem drobiowym, z warzywami (1,9)i natką pietruszki, deser. (7)
    3. Kurczak w sosie curry (1,7), ryż, marchewka zasmażana, kompot malinowy.

    Czwartek 19.10.2017r.

    1. Chleb pszenny i dyniowy z masłem(1,9) i wędliną drobiową, bukiet warzyw, herbata z cytryną.(1)
    2. Barszcz ukraiński z mięsem drobiowo – wołowym, z warzywami (1,9,7) i natka pietruszki, jogurt owocowy (7)
    3. Pierogi ruskie ze śmietaną (1,3,7), kompot porzeczkowy.

    Piątek 20.10.2017r.

    1.Jajko w majonezie (3), bułka pszenna i żytnia z masłem (1,7), bukiet warzyw, kawa inka. (7)
    2.Zupa pieczarkowa z zacierkami (1,3,7), z mięsem wieprzowym, z warzywami (9) i natką pietruszki, owoc.
    3. Kotlet rybny (1,3), ziemniaki z koperkiem, surówka staropolska (ogórek kiszony, jabłko, cebula, por), sok pomarańczowo – cytrynowy.

    23.10.2017r. Poniedziałek

    1. Chleb pszenny i dyniowy z masłem (1,7) , wędliną wieprzową, bukiet warzyw, kakao Puchatek.(7)
    2. Zupa ogórkowa z ryżem,z mięsem drobiowym, z warzywami (7,9) i natką pietruszki, owoc
    3. Placki ziemniaczane (1,3) ze śmietaną (7), kompot malinowy.

    24.10.2017r. Wtorek

    1. Zacierki na mleku (1,3,7), bułka pszenna i żytnia z masłem (1,7) i miodem, marchewka do pochrupania.
    2. Zupa wiejska z mięsem drobiowym, z warzywami (9) i natka pietruszki, deser waniliowy. (7)
    3. Gołąbki leniwe w sosie pomidorowym (1), kompot porzeczkowy. (1)

    25.10.2017r. Środa

    1. Chleb pszenny i orkiszowy z masłem (1,7) i makrelą wędzoną (4), ogórek korniszon, szczypior, kawa inka.(7)
    2. Zupa pomidorowa z makaronem (1,7), z mięsem drobiowo – wołowym, z warzywami (9) i natka pietruszki, kisiel z jabłkiem. (9)
    3. Kotlet mielony (1,3,7) wieprzowy, ziemniaki z koperkiem, surówka wielowarzywna , cytrynada własnego wyrobu.

    26.10.2017r. Czwartek

    1. Płatki jaglane na mleku (7), bułka pszenna i żytnia z masłem i pastą jajeczną (1,3,7), szczypior, papryka.
    2. Zupa brukselkowa z mięsem drobiowym, z warzywami (9) i natka pietruszki, jogurt owocowy. (7)
    3.Indyk w sosie ziołowym (świeże zioła), kasza gryczana, surówka z białej kapusty, kompot wiśniowy.

    27.10.2017r piątek

    1. Chleb pszenny i dyniowy z masłem (1,7) i pasta mięsną wieprzową, bukiet warzyw, herbata z cytryną.
    2. Zupa grochowa z mięsem wieprzowym, z warzywami (9) i natką pietruszki, jabłko
    3. Naleśniki z serem(1,3,7) i marmoladą i polewą jogurtową (7), sok pomarańczowo – cytrynowy własnego wyrobu.

    JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE