Jadłospis

  •  

    DRODZY RODZICE!!!

    W DNIU 17 stycznia 2019r  zwrócimy się do Państwa z prośbą o zadeklarowanie

     do 24 stycznia (do czwartku) obecności dziecka w przedszkolu w okresie ferii zimowych (28.01-07.02.2019) – rozdamy Państwu karteczki. Bardzo proszę o udzielenie nam tych informacji w celu zaplanowania pracy przedszkola – ustalenia ilości  pracy   grup. Przedszkole w tych dniach BĘDZIE CZYNNE.

    >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

    Przypominamy, że opłaty za przedszkole dokonujemy zawsze do 10-tego dnia każdego miesiąca.

    DOKONUJĄC PRZELEWU PROSIMY PAMIĘTAĆ, ABY W TYTULE WPŁATY WPISAĆ IMIĘ, NAZWISKO I GRUPĘ DZIECKA!!!

    Konto żywieniowe: 50 2030 0045 1110 0000 0193 0960
    Konto opłata nadprogramowa: 08 2030 0045 1110 0000 0193 0940

    Poniedziałek 14.01.2019r.

    1. Makaronik na mleku (1,7), bułka pszenna i żytnia z masłem i serem żółtym (1,7), pomidor.
    2. Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą, (3) z mięsem drobiowym, z warzywami (9) i natką pietruszki, rogal z marmoladą własnego wypieku. (7)
    3. Mięso wieprzowe w kapuście, ziemniaki z koperkiem, kompot wiśniowy.

    Wtorek 15.01.2019r.

    1. Chleb mieszany (1) z masłem (7) i pasztetem wieprzowym własnego wyrobu, ogórek korniszon, kakao (7),
    2. Rosół z makaronem (1,9), mięsem i natką pietruszki, deser mleczny. (7)
    3. Potrawka z kurczaka, ryż, surówka z marchewki i jabłka, sok pomarańczowo – cytrynowy.

    Środa 16.01.2019r.

    1. Parówki wieprzowe z szynki na gorąco, chleb pszenny i dyniowy z masłem i serem żółtym (1,7), ogórek, herbata z cytryną. (1,7)
    2. Krupnik zabielany (7) z mięsem wieprzowym, z warzywami (9) i natką pietruszki, jogurt. (7)
    3. Kluski śląskie(1,3) w sosie myśliwskim, surówka z selera i jabłka (7), kompot truskawkowo – cytrynowy.

    Czwartek 17.01.2019r.

    1. Płatki owsiane na mleku (7), bułka pszenna i żytnia z masłem i pastą serowo- jajeczną (1,7), papryka. (1,7)
    2. Zupa ryżowa z mięsem drobiowym, z warzywami i natką pietruszki, budyń . (7,9)
    3.kotlet drobiowy po parysku (1,3), ziemniaki z koperkiem, pomidor ze śmietaną (7), cytrynada własnego wyrobu.

    Piątek 18.01.2019r.

    1.Chleb mieszany z masłem i makrelą w pomidorach, (1,4,7), ogórek kiszony, szczypior, kawa. (7)
    2. Zupa kalafiorowa (7), z mięsem drobiowym, z warzywami (9) i natką pietruszki. (1,9)
    3. Makaron z serem i polewą truskawkową (1,7), , kompot porzeczkowy, mandarynka.

    21.01.2019r . Poniedziałek

    1. Chleb pszenny i dyniowy z masłem (1,7) , kiełbasą dębową i serem żółtym (7), bukiet warzyw, kakao.(7.)
    2. Zupa fasolowa z mięsem drobiowym, z warzywami (9) i natką pietruszki, owoc (7)
    3. Racuchy z jabłkami (1,3,7) i polewą jogurtową (7), kompot malinowy.

    22.01.2019r. Wtorek

    1. Płatki kukurydziane na mleku (7), rogalik maślany z masłem, owoc(1,7)
    2. Zupa ogonowa z mięsem drobiowo – wołowym, makaronikiem ryżowym z warzywami (9) i natka pietruszki, jogurt owocowy. (7)
    3. Zapiekanka makaronowa w sosie czosnkowym(1,7) z mięsem drobiowym, kalafiorem, brokułem i serem żółtym (7) , cytrynada własnego wyrobu.

    23.01.2019r. Środa

    1. Chleb pszenny i orkiszowy z masłem (1,7) i pastą rybno – jajeczną (3,4), ogórek kiszony, szczypior, kawa inka. (7)
    2. Zupa koperkowa z zacierkami (1,3,7), mięsem drobiowo – wołowym, z warzywami (9) i natką pietruszki, sałatka owocowa z jogurtem. (7)
    3. Pałki z kurczaka, ziemniaki z koperkiem, mizeria (7), kompot porzeczkowy.

    24.01.2019r. Czwartek

    1. Twarożek ze szczypiorkiem (7) i rzodkiewką, bułka pszenna i żytnia z masłem (1,7), kakao.(7)
    2. Barszcz czerwony z jajkiem(3,7) z mięsem drobiowym, z warzywami (9) i natką pietruszki owoc. (7)
    3.Kopytka w sosie mięsnym, surówka z białej rzodkwi (3,7) sok pomarańczowo – cytrynowy.

    25.01.2019r. Piątek

    1.Kaszka manna na mleku (7), bułka pszenna i żytnia z masłem (1,7) i dżemem, owoc.
    2.Zupa Stasi (1) z mięsem wieprzowym, z warzywami (9) i natka pietruszki, jogurt.
    3.Kotlet rybny z miruny (1,3,4), ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty kiszonej i marchewki, kompot wiśniowy.

    JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE