Jadłospis

  • Drodzy rodzice!

    do 21 maja proszę zgłosić pobyt dziecka w przedszkolu w dniu 01.06.2018r (piątek pomiędzy dniami wolnymi). Zgodnie z zapisem w Statucie Przedszkola – Placówka będzie czynna jeśli zapisanych będzie co najmniej 10 dzieci. Paragraf 11, ust. 6  Statutu „W celu zapewnienie właściwej organizacji pracy, przedszkole prowadzi zapisy dzieci na dni robocze przypadające pomiędzy dniami wolnymi. Przedszkole jest czynne, jeśli do placówki zostanie zapisanych co najmniej 10 dzieci. Rodzice, którzy zapiszą dziecko do przedszkola na w/w dni ponoszą koszty stawki dziennej za wyżywienie nawet, jeśli dziecko będzie nieobecne w tym dniu.”

    Dzień Dziecka, Dzień Mamy i Taty świętować będziemy 24 maja od godziny 12:00 na Pikniku Rodzinnym, na który serdecznie zapraszamy również Rodziców!!!!

     

    >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

     

    >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

    Przypominamy, że opłaty za przedszkole dokonujemy zawsze do 10-tego dnia każdego miesiąca.

    DOKONUJĄC PRZELEWU PROSIMY PAMIĘTAĆ, ABY W TYTULE WPŁATY WPISAĆ IMIĘ, NAZWISKO I GRUPĘ DZIECKA!!!

    Konto żywieniowe: 50 2030 0045 1110 0000 0193 0960
    Konto opłata nadprogramowa: 08 2030 0045 1110 0000 0193 0940

    Poniedziałek 21.05.2018r.

    1. Chleb pszenny i dyniowy z masłem (1,7) , wędliną wieprzową, bukiet warzyw, kakao Puchatek.(7)
    2. Zupa ogórkowa z ryżem , mięsem drobiowym, z warzywami (7,9) i natką pietruszki, owoc
    3. łazanki z mięsem i kapust (1), kompot malinowy.

    Wtorek 22.05.2018r.

    1. Zacierki na mleku (1,3,7), bułka pszenna i żytnia z masłem (1,7) i miodem, marchewka do pochrupania.
    2. Zupa grysikowa z mięsem drobiowym, z warzywami (9) i natka pietruszki, deser waniliowy. (7) (suchy prowiant gr III i IV)
    3. Gołąbki leniwe w sosie pomidorowym (1), cytrynada własnego wyrobu. (1)

    Środa 23.05.2018r.

    1. Chleb pszenny i orkiszowy z masłem (1,7) i makrelą wędzoną (4), ogórek korniszon, szczypior, kawa inka.(7)
    2. Zupa pomidorowa z makaronem (1,7), z mięsem drobiowo – wołowym, z warzywami (9) i natka pietruszki, owoc. (9) (suchy prowiant gr VIII i X)
    3. Kotlet mielony (1,3,7) wieprzowy, ziemniaki z koperkiem, surówka wielowarzywna , kompot porzeczkowy.

    Czwartek 24.05.2018r.

    1. Kaszka kukurydziana na mleku (7), bułka pszenna i żytnia z masłem i pastą jajeczną (1,3,7), szczypior, papryka.
    2. Piknik rodzinny (kiełbaski, bułeczka, kompot)
    3. Zupa jarzynowa z mięsem drobiowym, z warzywami (9) i natka pietruszki, jogurt owocowy. (7)

    Piątek 25.05.2018r.

    1. Chleb pszenny i dyniowy z masłem (1,7) i pasta mięsną wieprzową, bukiet warzyw, herbata z cytryną.
    2. Zupa grochowa z mięsem wieprzowym, z warzywami (9) i natką pietruszki, jabłko
    3. Naleśniki z serem(1,3,7) i marmoladą i polewą jogurtową (7), kompot wiśniowy.

    14.05.2018r. Poniedziałek

    1. Chleb pszenny i orkiszowy(1) z masłem i pastą rybno – jajeczną (3,4,7), pomidor, papryka, kawa inka.(7)
    2. Zupa krem z selera z grzankami (1,9), z mięsem drobiowo – wołowym, z warzywami i natką pietruszki.(7,9)
    3. Sphagetti bolonesse(1) z mięsem wieprzowym, ogórek zielony, kompot wiśniowy.

    15.05.2018r. Wtorek

    1. Twarożek (7) ze szczypiorkiem i rzodkiewką, bułka pszenna i żytnia z masłem (1,7), kakao Puchatek.(7)
    2. Zupa gerbura z mięsem drobiowym, z warzywami (9) i natką pietruszki, ciasto własnego wypieku. (1,3)
    3. Schab w sosie własnym, ziemniaki z koperkiem, buraczki, cytrynada własnego wyrobu.

    16.05.2018r. Środa

    1. Płatki kukurydziane na mleku (7), bułka pszenna i żytnia z masłem i powidłami, jabłko. (1,7)
    2.Zupa wiejska, z mięsem drobiowym, z warzywami (1,9)i natką pietruszki, deser. (7)
    3. Kurczak w sosie curry (1,7), ryż, marchewka z jabłkiem, kompot malinowy.

    17.05.2018r. Czwartek

    1. Chleb pszenny i dyniowy z masłem(1,9) i wędliną drobiową, bukiet warzyw, herbata z cytryną.(1)
    2. Barszcz ukraiński z mięsem drobiowo – wołowym, z warzywami (1,9,7) i natka pietruszki, owoc (7)
    3. Pierogi ruskie ze śmietaną (1,3,7), sok pomarańczowo – cytrynowy własnego wyrobu.

    18.05.2018r piątek

    1.Jajko w majonezie (3), bułka pszenna i żytnia z masłem (1,7), bukiet warzyw, kawa inka. (7)
    2.Zupa pieczarkowa z zacierkami (1,3,7), z mięsem wieprzowym, z warzywami (9) i natką pietruszki, owoc.
    3. Kotlet rybny (1,3,4), ziemniaki z koperkiem, surówka staropolska, kompot porzeczkowy.

    JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE