Jadłospis

  •  

    UWAGA Rodzice!

    Zapraszam do czytania Aktualności tam szczegóły o Deklaracjach – zapisach- na nowy rok szkolny.

    Tylko od 26.02. do 05.03.2018r składanie Deklaracji o kontynuacji edukacji w naszej placówce.

    Złożenie deklaracji przez Rodziców  i przyjęcie jej przez przedszkole, jest  potwierdzeniem przyjęcia dziecka na rok szkolny 2018/2019(bez udziału w rekrutacji)

    Ze względu na dużą absencję dzieci w przedszkolu – proszę o przekazywanie tej informacji znajomym, których dzieci uczęszczają do przedszkola. Dziękuję

    Przypominamy, że opłaty za przedszkole dokonujemy zawsze do 10-tego dnia każdego miesiąca.

    DOKONUJĄC PRZELEWU PROSIMY PAMIĘTAĆ, ABY W TYTULE WPŁATY WPISAĆ IMIĘ, NAZWISKO I GRUPĘ DZIECKA!!!

    Konto żywieniowe: 50 2030 0045 1110 0000 0193 0960
    Konto opłata nadprogramowa: 08 2030 0045 1110 0000 0193 0940

    Poniedziałek 12.02.2018r.

    1. Chleb pszenny i orkiszowy (1) z masłem(7), i wędliną drobiową, bukiet warzyw, kakao Puchatek na mleku(7)
    2. Zupa szczawiowa z jajkiem (krem)(3), z warzywami i natką pietruszki (9), jogurt owocowy. (7)
    3. Fasolka po bretońsku z mięsem wieprzowym, ziemniaki z koperkiem, cytrynada własnego wyrobu.(1)

    Wtorek 13.02.2018r.

    1.Chleb pszenny i orkiszowy z masłem(1,7) i makrelą wędzoną(4), ogórek kiszony, szczypior, kawa
    2. Rosół z makaronem, z warzywami i natką pietruszki(1,9), jabłko pod pierzynką (1,3)
    3. Potrawka z kurczaka, ryż, surówka z kapusty czerwonej, kompot wiśniowy. (1,3)

    Środa 14.02.2018r.

    1. Kiełbaski śląskie na gorąco, chleb pszenny i dyniowy z masłem(1,7), ketchup, ogórek, herbata z cytryną. (1,7)
    2. Zupa gulaszowa z mięsem wołowym, z warzywami i natką pietruszki(1,9), jogurt pitny.(7)
    3. Makaron z serem i polewą truskawkową, kompot porzeczkowy.

    Czwartek 15.02.2018r.

    1. Zacierka na mleku(1,3,7), bułka pszenna i żytnia z masłem(1,7) i miodem, marchewka do pochrupania.
    2. Zupa solferino, z mięsem wieprzowym, z warzywami(1,7,9) i natką pietruszki,.
    3. Pulpety wieprzowe(1,3) w sosie koperkowym, ziemniaki z koperkiem, brokuł z wody, sok pomarańczowo – cytrynowy własnego wyrobu.

    Piątek 16.02.2018r.

    1. Chleb pszenny i żytni z masłem(1,7) i pastą mięsną wieprzową, bukiet warzyw, kakao Puchatek.(1,7)
    2. Kapuśniak z kiszonej kapusty z mięsem drobiowo – wołowym, z warzywami (9) i natką pietruszki,
    3. Paluszki rybne, ziemniaki z koperkiem, sos grecki, cytrynada własnego wyrobu (1,4,7)

    19.02.2018r. Poniedziałek

    1. Chleb pszenny i orkiszowy(1) z masłem i pastą rybno – jajeczną (3,4,7), pomidor, papryka, kawa inka.(7)
    2. Zupa krem z selera z grzankami (1,9), z mięsem drobiowo – wołowym, z warzywami i natką pietruszki.(7,9)
    3. Sphagetti bolonesse(1) z mięsem wieprzowym, ogórek zielony, kompot wiśniowy.

    20.02.2018r. Wtorek

    1. Twarożek (7) ze szczypiorkiem i rzodkiewką, bułka pszenna i żytnia z masłem (1,7), kakao Puchatek.(7)
    2. Zupa gerbura z mięsem drobiowym, z warzywami (9) i natką pietruszki, ciasto własnego wypieku. (1,3)
    3. Kotlet schabowy, ziemniaki z koperkiem, buraczki, cytrynada własnego wyrobu.

    21.02.2018r. Środa

    1. Płatki kukurydziane na mleku (7), bułka pszenna i żytnia z masłem i powidłami, jabłko. (1,7)
    2.Zupa wiejska, z mięsem drobiowym, z warzywami (1,9)i natką pietruszki, deser. (7)
    3. Kurczak w sosie curry (1,7), ryż, marchewka z jabłkiem, kompot malinowy.

    22.02.2018r. Czwartek

    1. Chleb pszenny i dyniowy z masłem(1,9) i wędliną drobiową, bukiet warzyw, herbata z cytryną.(1)
    2. Barszcz ukraiński z mięsem drobiowo – wołowym, z warzywami (1,9,7) i natka pietruszki, jogurt owocowy (7)
    3. Pierogi ruskie ze śmietaną (1,3,7), kompot porzeczkowy.

    23.02.2018r piątek

    1.Jajko w majonezie (3), bułka pszenna i żytnia z masłem (1,7), bukiet warzyw, kawa inka. (7)
    2.Zupa pieczarkowa z zacierkami (1,3,7), z mięsem wieprzowym, z warzywami (9) i natką pietruszki, owoc.
    3. Kotlet rybny (1,3,4), ziemniaki z koperkiem, surówka staropolska, sok pomarańczowo – cytrynowy.

    JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE