Jadłospis

  •  

    UWAGA Rodzice!

    Opłaty  za  pobyt dziecka w m-cu VI.2017 r.  prosimy przelewać na  konto  przedszkola   08 2030 0045 1110 0000 0193 0940

     ( z dopiskiem  imię, nazwisko i grupa dziecka)  Do dnia 10.07.2017r. 

    Drodzy Rodzice!
    Przypominamy, że opłaty za przedszkole dokonujemy zawsze do 10-tego dnia każdego miesiąca.

    DOKONUJĄC PRZELEWU PROSIMY PAMIĘTAĆ, ABY W TYTULE WPŁATY WPISAĆ IMIĘ, NAZWISKO I GRUPĘ DZIECKA!!!

    Konto żywieniowe: 50 2030 0045 1110 0000 0193 0960
    Konto opłata nadprogramowa: 08 2030 0045 1110 0000 0193 0940

    Poniedziałek 19.06.2017r.

    1. Płatki owsiane na mleku, (7) bułka pszenna i żytnia (1) z masłem(7), i wędliną drobiową, bukiet warzyw.
    2. Zupa Stasi z mięsem drobiowym(1,9), z warzywami i natką pietruszki, jogurt owocowy. (7)
    3. Fasolka po bretońsku z mięsem wieprzowym, ziemniaki z koperkiem, cytrynada własnego wyrobu.(1)

    Wtorek 20.06.2017r.

    1.Chleb pszenny i orkiszowy z masłem(1,7) i makrelą wędzoną(4), ogórek kiszony, szczypior, kawa
    2. Rosół z makaronem, z warzywami i natką pietruszki(1,9), jabłko pod pierzynką (1,3)
    3. Potrawka z kurczaka, ryż, surówka z kapusty czerwonej, kompot wiśniowy. (1,3)

    Środa 21.06.2017r.

    1. Kiełbaski śląskie na gorąco, chleb pszenny i dyniowy z masłem(1,7), ketchup, ogórek, herbata z cytryną. (1,7)
    2. Zupa gulaszowa z mięsem wołowym, z warzywami i natką pietruszki(1,9), jogurt pitny.(7) PIKNIK
    3. Naleśniki z serem(1,3,7), marmoladą i polewą jogurtową (7), kompot porzeczkowy.

    Czwartek 22.06.2017r.

    1. Zacierka na mleku(1,3,7), bułka pszenna i żytnia z masłem(1,7) i miodem, owoc.
    2. Zupa solferino, z mięsem wieprzowym, z warzywami(1,7,9) i natką pietruszki,.
    3. Pulpety wieprzowe(1,3) w sosie koperkowym, ziemniaki z koperkiem, brokuł z wody, sok pomarańczowo – cytrynowy własnego wyrobu.

    Piątek 23.06.2017r.

    1. Chleb pszenny i orkiszowy z masłem(1,7) i pastą mięsną wieprzową, bukiet warzyw, kakao Puchatek.(1,7)
    2. Kapuśniak z kiszonej kapusty z mięsem drobiowo – wołowym, z warzywami (9) i natką pietruszki, owoc.
    3. Makaron z serem(1,7) i polewą truskawkową, kompot malinowy.

    26.06.2017r. Poniedziałek

    1. Chleb pszenny i orkiszowy(1) z masłem i pastą rybno – jajeczną (3,4), bukiet warzyw, kawa inka.(7)
    2. Zupa krem z selera z grzankami (1,9)i, z mięsem drobiowo – wołowym, z warzywami i natką pietruszki, marchewka do pochrupania (7,9)
    3. Sphagetti bolonesse(1) z mięsem wieprzowym, ogórek zielony, kompot wiśniowy.

    27.06.2017r. Wtorek

    1. Twarożek (7) ze szczypiorkiem i rzodkiewką, bułka pszenna i żytnia z masłem (1,7), kakao Puchatek.(7)
    2. Zupa z zielonego groszku z mięsem drobiowym, z warzywami (9) i natką pietruszki, ciasto własnego wypieku. (1,3)
    3. Schab wieprzowy w sosie własnym (1), ziemniaki z koperkiem, buraczki, cytrynada własnego wyrobu.

    28.06.2017r. Środa

    1. Płatki kukurydziane na mleku (7), bułka pszenna i żytnia z masłem ( i miodem, jabłko. (1,7)
    2.Zupa jarzynowa, z mięsem drobiowym, z warzywami (1,9)i natką pietruszki, deser. (7)
    3. Kurczak w sosie śmietanowym (1,7), ryż, marchewka zasmażana, kompot malinowy.

    29.06.2017r. Czwartek

    1. Chleb pszenny i dyniowy z masłem(1,9) i wędliną drobiową, bukiet warzyw, herbata z cytryną.(1)
    2. Barszcz ukraiński z mięsem drobiowo – wołowym, z warzywami (1,9,7) i natka pietruszki, jogurt owocowy (7)
    3. Pierogi ruskie ze śmietaną (1,3,7), kompot porzeczkowy.

    30.06.2017r piątek

    1.Jajko w majonezie (3), bułka pszenna i żytnia z masłem (1,7), bukiet warzyw, kawa inka. (7)
    2.Zupa pieczarkowa z zacierkami (1,3,7), z mięsem wieprzowym, z warzywami (9) i natką pietruszki, owoc.
    3. Kotlet rybny (1,3), ziemniaki z koperkiem, surówka szwedzka, sok pomarańczowo – cytrynowy. (1

    JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE