Jadłospis

  •  

    Drodzy Rodzice!!!          

    Rekrutacja na wolne miejsca  w przedszkolu została  przedłużona do 22.03.2019r.

    szczegóły w zakładce REKRUTACJA

    >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

     

    Przypominamy, że opłaty za przedszkole dokonujemy zawsze do 10-tego dnia każdego miesiąca.

    DOKONUJĄC PRZELEWU PROSIMY PAMIĘTAĆ, ABY W TYTULE WPŁATY WPISAĆ IMIĘ, NAZWISKO I GRUPĘ DZIECKA!!!

    Konto żywieniowe: 50 2030 0045 1110 0000 0193 0960
    Konto opłata nadprogramowa: 08 2030 0045 1110 0000 0193 0940

    Poniedziałek 25.03.2019r.

    1. Chleb pszenny i orkiszowy (50g) (1) z masłem(12gr)(7) i pastą rybno (50gr)(4) – jajeczną((5gr) (3), pomidor, papryka, kawa inka (200ml).(7)
    2. Zupa grysikowa (200ml) (1,7,9), z mięsem drobiowo – wołowym, z warzywami i natką pietruszki, jogurt.(80 – 100gr)(7)
    3. Sphagetti bolonesse (130gr)(1) z mięsem wieprzowym (50gr), ogórek zielony (35gr), kompot wiśniowy (150ml).

    Wtorek 26.03.2019r.

    1. Twarożek (50gr)(10) ze szczypiorkiem i rzodkiewką, bułka pszenna i żytnia (30g) z masłem(12g) (1,7), kakao (200ml).(7)
    2. Zupa gerbura z mięsem drobiowy, z warzywami (200ml) (9) i natką pietruszki, Jabłko pod pierzynką (1,3), owoc.
    3. Pieczeń ze schabu w sosie własnym (80gr) (1,3), ziemniaki z koperkiem (100gr), buraczki (80gr), cytrynada własnego wyrobu (150ml).

    Środa 27.03.2019r.

    1. Płatki kukurydziane(20gr) na mleku (200ml) (7), rogalik maślany (50gr) z masłem (12gr), jabłko (szt). (1,7)
    2.Zupa wiejska, z mięsem drobiowym, z warzywami (200ml) (1,9)i natką pietruszki, jogurt.(80-100gr). (7)
    3. Kurczak(70gr) w sosie curry (1,7), ryż (70gr), marchewka (50gr) z jabłkiem (20gr), kompot malinowy (150ml).

    Czwartek 28.03.2019r.

    1. Chleb pszenny i dyniowy(50gr) z masłem (12gr)(1,7,9) i polędwica drobiową (20gr), bukiet warzyw, herbata z cytryną (200ml).
    2. Barszcz ukraiński z mięsem drobiowo – wołowym, z warzywami (200ml) (1,9,7) i natka pietruszki (10gr), jogurt owocowy (80-100gr). (7)
    3. Pierogi ruskie(5szt) ze śmietaną ((1,3,7), sok pomarańczowo – cytrynowy własnego wyrobu (150ml), owoc.

    Piątek 29.03.2019r.

    1.Jajko (25gr) w majonezie (5gr) (3), bułka pszenna i żytnia (50gr) z masłem(12gr) (1,7), bukiet warzyw, kawa inka (200ml). (7)
    2.Zupa pieczarkowa (200ml) z zacierkami(5gr) (1,3,7), z mięsem wieprzowym, z warzywami (9) i natką pietruszki (10gr), owoc.
    3. Kotlet rybny z miruny (80gr) (1,3,4), ziemniaki z koperkiem (100gr), surówka z kapusty białej z marchewką i koperkiem , kompot porzeczkowy (150ml).

    01.04.2019r . Poniedziałek

    1. Chleb pszenny i dyniowy (50gr) z masłem(12gr) (1,7) , szynką wieprzową(10gr) i serem żółtym (10gr), bukiet warzyw, kakao(200ml).(7)
    2. Zupa ogórkowa z ryżem(200ml) , mięsem drobiowym, z warzywami (7,9) i natką pietruszki,
    3. Placki ziemniaczane (2szt) (1,3) ze śmietaną (5gr), (7), kompot malinowy (200ml), jabłko.

    02.04.2019r. Wtorek

    1. Zacierki na mleku(200ml) (1,3,7), bułka pszenna i żytnia(50gr) z masłem (12gr) (1,7) i pastą jajeczną (3), marchewka do pochrupania.
    2. Zupa krem z selera z grzankami, z mięsem drobiowym, z warzywami (200ml) (9) i natka pietruszki (10gr), budyń(150ml) (7)
    3. Gołąbki leniwe w sosie pomidorowym (250gr), cytrynada własnego wyrobu (200ml), banan (1 szt).

    03.04.2019r. Środa

    1. Chleb pszenny i orkiszowy (50gr) z masłem(12gr) (1,7) i makrelą wędzoną (4), ogórek korniszon, szczypior, kawa inka (200ml).(7)
    2. Zupa pomidorowa z makaronem (200ml) (1,7), z mięsem, z warzywami (9) i natka pietruszki, jogurt(1szt) (7).
    3. Kotlet mielony(100gr) (1,3,7) wieprzowy, ziemniaki z koperkiem (100gr), surówka wielowarzywna(70gr) , kompot porzeczkowy (200ml).

    04.04.2019r. Czwartek

    1. Ryż na mleku na mleku (200ml) (7), bułka pszenna i żytnia(50gr) z masłem(10gr) i miodem (3gr) (7),owoc (1szt).
    2. Zupa jarzynowa z mięsem, z warzywami (200ml)(9) i natka pietruszki (10gr), kisiel z jabłkiem (150gr). (1,3,7)
    3.Indyk w sosie ziołowym (świeże zioła(80gr)), kasza jęczmienna (50gr), mizeria z jogurtem (50gr) (7), sok pomarańczowo – cytrynowy własnego wyrobu(150ml)

    05.04.2019r. Piątek

    1. Chleb pszenny i dyniowy (50gr) z masłem (12gr)(1,7) i pasta mięsną wieprzową (30gr), bukiet warzyw, herbata z cytryną (200ml).
    2. Zupa grochowa z mięsem, z warzywami(200ml) (9) i natką pietruszki (10gr), owoc (1szt).
    3. Naleśniki z serem(1szt) (1,3,7) i marmoladą(2szt) i polewą jogurtową(7gr) (7), kompot wiśniowy (150ml)

    JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE